16:00

Lira BK

Referat: OAFF - Lira BK

Ohtana/Aapua förlorar hemmapremiären mot Lira med 2-4 (0-2).
OA inleder dock bra och är det spelförande laget under första kvarten och har också två bra målchanser efter skott av Johannes Pekkari och Joel Hiltunen. I den 14:e minuten kommer Lira i ett anfall där man kommer till skott strax utanför straffområdet; markskottet kastar sig Kotten på och räddar men returen slås in till 0-1. Efter målet blir resten av halvleken spelmässigt jämn där OAFF har svårt att skapa några målchanser, istället är det Lira som i den 31:a minuten kommer i ett anfall och från nära håll trycker man in bollen till 0-2. Första halvlek slutar 0-2 där OAFF gjort en svag halvlek som spelmässigt var jämn men där Lira nyttjat sina målchanser.

Andra halvlek är bara sex minuter gammal när en Lira-forward kommer fri mot Kotten som gör en fin parad. I den 53:e minuten har Johannes Pekkari ett bra skott som tvingar Lira-målisen till en kvalificerad räddning. Två minuter senare får Lira åter ett friläge där Kotten gör en utmärkt fotparad, men på hörnan som följer kan en omarkerad Lira-spelare enkelt nicka in 0-3. I den 62:a minuten kommer dock reduceringen när Johannes Pekkari hinner före målvakten på en långboll och stöter in 1-3. Strax efter är det nära ytterligare en reducering när Joel Hiltunens vänsterskott smiter strax utanför krysset. I den 70:e minuten avgör Lira tillställningen när man utnyttjar en nisslyckad nick av hemmaförsvaret och sätter bollen till 1-4. Tre minuter senare får OAFF en straff som tyvärr Johannes Pekkari skjuter över ribban. I den 80:e minuten hamnar bollen framför fötterna på Joel Hiltunen som prickar in 2-4. Lira kontrar med ett ribbskott minuten senare och med ytterligare ett friläge som Kotten parerar. Sista målchansen blir ett Joel Hiltunen skott som målvakten snyggt klarar. Utmärkte domaren Keijo Hyvärinen blåser av matchen som slutar 2-4.

Sett över hela matchen är Liras seger rättvis, man gör fyra mål har tre frilägen och ett ribbskott. OAFF är spelmässigt väl så bra men hade problem i försvarsspelet och framåt var det inte bra i första halvlek dock klart vassare i andra.
Som helhet är inte insatsen godkänd: Försvarsmässigt var det inte bra och där är Kotten den som ändå får bästa betyget trots fyra insläppta mål. På mitten fick vi inte igång något bollrullande utan Lira lyckas stressa oss så att passningsspelet blir krampaktigt, Joel Hiltunen den bäste med ett mål och tre farliga skott. Joel Svanlöv kom in i andra halvlek och gör det riktigt bra. Framåt var Johannes Pekkari vår främste och den som hotade Liras backlinje.
Lira hade ett riktigt lovande lag med bra fart i benen, plussen går till försvarets Markus Isaksson Männikkö och tvåmålsskytten Viktor Hansson.